lauantai 22. marraskuuta 2014

Varusteista ja joukkuekaverin kunnioittamisesta

Haluan tuoda jokaisen pelaajan perheen tietoon pari vakavaa vaaratilannetta / tapaturmaa harjoituksissa. Pyrimme joukkueen toimihenkilöiden kanssa toimimaan tästä eteenpäin niin, ettei vastaavia tilanteita pääse syntymään. Olemme aloittaneet toimenpiteet, mutta tarvitsemme siihen myös jokaisen pelaajan vanhemman apua!

* Ensimmäinen tapaus oli vaaratilanne, jossa olisi voinut käydä todella huonosti. Pelaajan kaatuessa mailan tuppi läpäisi kypärän ristikon ja kulkeutui voimalla pelaajan suuhun. Onneksi mailan varsi ei vaurioittanut hampaita ja aiheutti "vain" ruhjeen kitalakeen. 

* Toinen tapaus sattui tänään ja aiheutti lääkärin hoitoa vaatineen tapaturman. Pelaaja sai pelitilanteessa iskun leukaansa ja ilmeisesti leuka loksahti kiinni niin voimalla, että hampaat saivat liian kovan iskun. Tapaturman seurauksena oli verta vuotava suu sekä heiluvat hampaat. 

Molemmissa tapauksissa pelaajan kypärä oli oikean kokoinen ja kaikkien sääntöjen mukainen, eikä kukaan joukuetovereista ollut aiheuttajana tapahtumiin! 

Ensi viikolla pidämme huollon kanssa uudet mailatalkoot, joissa teemme mailan tupista paksummat. Näin pyrimme estämään mailan ohuen varren tunkeutumisen kypärän ristikon läpi.  

Lisäksi edellytämme, että jokaisen pelaajan varusteet käydään kotona huolella läpi. Erityisesti kypärän on oltava pelaajalle juuri sopiva ja sen kaikki kiinnitykset on oltava riittävän tiukalla. Tänäänkin kiristimme useita liian löysällä olevia kypärän remmejä. Pään ja kaulan alueen vammat ovat aina vakavia! Muidenkin suojien ja luistinten on oltava sopivan kokoisia, jotta ne suojaavat pelaajaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Valitettavasti joudumme myös lähes joka harjoituksissa todistamaan kaverin epäonnistumisen mollaamista ja jopa satuttamista. Jokaisessa perheessä on syytä käydä keskustelua joukkuekavein ja vastustajan kunnioittamisesta ja kannustamisesta. Toivon näiden parin tapaturman herättävän pelaajia ajattelemaan, että oma toiminta jäällä voi satuttaa kaveria vakavasti. Vaikka päällä on hyvät varusteet, niin nyrkit, töniminen ja mailalla koukkiminen voivat aiheuttaa vakavan vamman.

Jos havaitsemme yllä mainittua käytöstä joukkueen pelaajassa, pelaaja istuu jäähyn heti kesken harjoituksen! Jos jäähyt eivät auta, seuraa harjoitus- tai pelirangaistus. Tätä ennen asiasta puhutaan myös vanhempien kanssa. Jos ette seuraa lapsen harjoituksia, kysykää häneltä jälkikäteen, onko jäähyjä tullut.  

Näillä toimenpiteillä toivomme jokaisen pelaajan harjoittelevan mahdollisimman turvallisesti ja tuntevan itsensä osaksi meidän mukavaa joukkuetta. Lieveilmiöistä huolimatta touhu on 99% iloista ja reilua!